Injecteren en Diabetes Mellitus

Over de scholing

Ontdek de essentiële vaardigheden van injecteren en diabeteszorg in onze praktijkgerichte scholing.
Of je nu dagelijks injecteert als zorgprofessional of na een periode weer vertrouwd wilt raken met deze handeling, bij ons ben je aan het juiste adres.
Tijdens de training worden handelingen zoals subcutaan en intramusculair injecteren aangeleerd, met praktische oefeningen onder begeleiding van deskundige docenten. Leer veilig injecteren volgens de landelijke richtlijnen van Vilans, en ontvang direct toepasbare tips.

De scholing richt ook op de zorgprofessionals die zorgvragers met diabetes ondersteunen. Onze scholing biedt diepgaande kennis over bloedglucosecontrole, diabetesbehandeling, insuline toedienen, en de impact van je handelen op de gezondheid van de zorgvrager.
Krijg inzicht, oefen praktisch, en blijf up-to-date in de zorgpraktijk.

Verkorte scholing Injecteren en Diabetes Mellitus

Kosten

€ 139,50

Inschrijven

Injecteren en Diabetes Mellitus
€139,50
Available Tickets: 10

Kies het aantal plekken dat je wilt reserveren (je kan meerdere plekken reserveren voor bijvoorbeeld een collega). Je betaalt per persoon.

Het "Injecteren en Diabetes Mellitus " ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Wilt u met meer dan 5 mensen deze cursus volgen?

Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Datum
12-11-2024
Tijd
9:00 - 12:30
Locatie
Goed Zorgen
Duur
1 dagdeel

Onze aanpak is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent professionele zorgverlening, met de evidence-based richtlijn ‘voor toediening gereed maken’ (2009) als leidraad voor praktische oefeningen in diverse injectietechnieken en -materialen

Een cruciaal onderdeel van onze scholing omvat de uitleg en praktische toepassing van veiligheidsproducten, verplicht sinds 2013 voor zorgprofessionals (bijvoorbeeld veilige insulinenaalden).
We maken gebruik van observatie- en beoordelingsprotocollen van Vilans© tijdens het oefenen van deze vaardigheden.

Voor het onderdeel Diabetes Mellitus baseren we ons op de EADV-richtlijn ‘Verantwoord insuline toedienen met de insulinepen’ en de Verenso-richtlijn ‘Verantwoorde diabeteszorg bij kwetsbare ouderen’.

Doelstelling:
Onze scholing beoogt de vergroting van actuele kennis en de praktische beheersing van verpleegtechnische vaardigheden met betrekking tot het onderwerp.

Doelgroep:
Deze scholing is ontworpen voor zorgprofessionals die in de praktijk te maken hebben met de genoemde onderwerpen of er binnenkort mee in aanraking komen. Het is geschikt voor niveau helpende 2+, niveau verzorgende 3 en verpleegkundigen niveau 4-5.
Ook is het relevant voor zorgprofessionals die weliswaar niet zelfstandig verpleegtechnische vaardigheden uitvoeren, maar wel zorgdragen voor een cliënt waarvoor deze onderwerpen relevant zijn.

Studiebelasting:
De geschatte studiebelasting bedraagt gemiddeld 3 uur, afhankelijk van jouw eigen kennis en ervaring met het onderwerp.
Tijdens de scholing maken wij gebruik van geprotocolleerde werkinstructies. Dit zijn de protocollen en richtlijnen van Vilans.
Als je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden gebonden bent aan protocollen/richtlijnen van een zorgorganisatie, raden wij je aan de geldende richtlijnen mee te neen naar de scholingsbijeenkomst.

Studiemateriaal:
Als voorbereiding ontvang je een digitale leerbrief met alle benodigde informatie en een voorbereidende opdracht.
Handige links voorafgaand aan de scholingsbijeenkomst zijn inbegrepen.
Tijdens de bijeenkomst ontvang je aanvullend lesmateriaal in de vorm van een lesbrief of PowerPointpresentatie.
Aanschaf van extra studiemateriaal is niet vereist.

Verklaring:
Je ontvangt na het actief bijwonen van deze dag een bewijs van deelname waarop de besproken en geoefende vaardigheden vermeld staan.

Accreditatie:
Deelnemers die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister van V&VN ontvangen 3 accreditatiepunten voor deze scholing.

Programma:

 • Nederlandse wet-en regelgeving
 • Protocollen en richtlijnen
 • Hygiëne
 • Materialen en hulpmiddelen
 • Injecteren met kant-en klareproducten
 • Injecteren met de insulinepen
 • Bloedglucosebepaling
 • Anatomie m.b.t. injectieplaatsen en injecteren
 • Ziektebeeld Diabetes Mellitus a.d.h.v. een PowerPoint presentatie
 • Kenmerken van te gebruiken materialen
 • Vaardigheidsoefening (injecteren subcutaan en intramusculair/ insulinetoediening en bloedglucosebepaling, plaatsen van een subcutane vleugelnaald.