Wondzorg Plus

Wondzorg is cruciaal voor het bevorderen van herstel en het voorkomen van complicaties. Goede wondzorg versnelt het genezingsproces en vermindert de kans op littekens.

Dit is een unieke kans om je kennis en vaardigheden op het gebied van wondzorg verder te ontwikkelen, waarbij de nieuwste inzichten en technieken worden behandeld.
Onze scholing word verzorgd door een ervaren wondverpleegkundige uit het ziekenhuis.

Deze scholing is bedoeld voor zorgprofessionals die regelmatig met wondzorg te maken hebben en antwoorden zoeken op vragen over moderne wondgenezing en productkeuze.

Tijdens de scholing leer je wonden te evalueren, behandelingsmethoden toe te passen, preventie en complicaties te beheersen, en je krijgt praktische demonstraties en casestudies. Je ontvangt theoretische onderbouwing en advies bij diverse casussen.
Onze wondverpleegkundige zal haar uitgebreid expertise delen en ruimte bieden voor interactie en vragen, zodat je de scholing optimaal kunt benutten voor jouw professionele groei

Verdiep je kennis en vaardigheden in wondzorg

Kosten

€ 299,00

Inschrijven

Wondzorg
€299
Available Tickets: 12

Selecteer het aantal plaatsen dat je wilt reserveren (het is mogelijk om meerdere plaatsen te reserveren, bijvoorbeeld voor een collega). De betaling is per persoon.

Het "Wondzorg" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Wilt u met meer dan 5 mensen deze cursus volgen?

Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Datum
25-09-2024    |   20-11-2024
Tijd
13:00 - 16:30
Locatie
Goed Zorgen
Duur
3 dagdelen

Doelstelling: De doelstelling van deze scholing is om zorgprofessionals te voorzien van de meest recente kennis en vaardigheden op het gebied van wondzorg, zodat zij in staat zijn om effectieve en evidence-based behandelingsmethoden toe te passen.

Doelgroep: Verzorgende, Verzorgende IG en Verpleegkundigen. Doktersassistenten en huisartsen zijn ook van harte welkom!

Studiebelasting en studiemateriaal: Voor deze scholing is er geen studiebelasting en hoeft er geen studiemateriaal aangeschaft te worden.

Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd. Deze volgt snel.

Programma:
Wat gaan we behandelen?

Dag 1 (25-9-2024): Wondzorg algemeen + ACT
Op deze dag leer je alles over de verschillende soorten wonden, wondanamnese volgens ALTIS, TIME en WCS modellen, de verschillende soorten wondbehandelingen en wat is Ambulante Compressie Therapie en leer je ACT toe te passen.

Dag 2 (23-10-2024): Decubitus en diabetesvoet
Leer op deze dag alles over decubitus en de diabetesvoet. Zoals welke stadia van decubitus zijn er? Hoe herken je een diabetesvoet? Welke preventieve maatregelen kun je treffen. Welke disciplines betrek je bij je zorgvrager.

Dag 3 (20-11-2024): Vacuümpomp/ Vacuümtherapie
Op deze dag geeft een van de beste product leverancier een demonstratie over de vacuümpomp. Samen met de wondverpleegkundige ga je leren wat een vacuümpomp is, hoe werkt het, wanneer word het ingezet.

Op alle dagen word er veel interactief gewerkt. Je krijgt veel informatie van onze wondverpleegkundige maar je gaat ook zelf aan de slag.